Nieuws & Persberichten

Bloembinderij Marcel Kuipers in Haren mag zich duurzaam bloemist noemen: ‘We gingen voor brons, maar hebben zilver behaald’

Bloembinderij Marcel Kuipers heeft het zilveren certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist ontvangen. Met dit keurmerk tonen ze aan dat zij duurzaam ondernemen. 

Bloembinderij Marcel Kuipers, gevestigd in De Brinken, heeft tijdens de lockdown zeker niet stil gezeten: ze zijn duurzaam bloemist geworden. Een positieve verandering in het corona crisisjaar. 

Het team heeft een bewogen jaar achter de rug. Kuipers: „Klanten mochten natuurlijk maandenlang niet in de winkel komen, dus zijn wij volop aan het bezorgen gegaan, onze klanten bestellen online en telefonisch. Personeel hebben wij gelukkig niet naar huis hoeven te sturen. Maar je mist zeker wel de omzet in de zaak. Wij hebben ook geen buitenverkoop, omdat wij in een overdekte passage zitten.” 

Duurzaam bloemist 
Kuipers: „Er komt best wel wat bij kijken om duurzaam bloemist te worden en je moet goed investeren”, zegt Kuipers. “Door de coronacrisis was dit voor ons ook even goed nadenken wat we zouden gaan doen. Maar we hebben het gewoon doorgezet en zijn nu super trots! Wij gingen in ieder geval voor Brons, maar al snel werd ons verteld dat we al richting Zilver gingen. Toen hebben we de punten aangepakt die nodig waren voor Zilver.” 

Kuipers: „De bloemen en planten die we inkopen worden duurzaam geteeld. Ook verkopen wij zoveel mogelijk Hollandse producten. We kopen in op kwaliteit en op het kenmerk Mps A en Mps A+ en bij kwekers die hierbij aangesloten zijn. Je moet heel gericht gaan inkopen en je materialen vervangen voor duurzaam.” 

Eind Maart kreeg Kuipers controle in de winkel. „Het officiële certificaat moeten we nog binnen krijgen, maar op Goede Vrijdag kregen we een grote taart in de winkel bezorgd met daarop: Gefeliciteerd met jullie Certificaat”, zegt Kuipers. 

Nieuwe uitdagingen 
Dit jaar doet Marcel Kuipers weer mee aan de Flowercup. In september is de landelijke finale. Hij behaalde op deze wedstrijd mooie resultaten in het verleden, waaronder de publieksprijs in 2018. Ook werkt Kuipers aan een nieuwe website en met het versoepelen van de RIVM maatregelen ziet de duurzaam bloemist de toekomst rooskleuriger in. Kuipers: „Wie weet of we in de toekomst voor Goud gaan!” 

Meer informatie:


Bericht doorgeplaatst van: Harenerweekblad  

Terug naar overzicht