Nieuws & Persberichten

Helft groente en fruit bij PLUS voldoet aan Milieukeur

[Persbericht Plus 30-11-2017]

Circa 50% van alle groente en fruit van Nederlandse bodem bij PLUS is gecertificeerd volgens Milieukeur. Op dit moment voldoen bijvoorbeeld veel vers gesneden groente aan de eisen van Milieukeur, zoals andijvie en prei. Eind 2019 wil PLUS het volledige assortiment groente en fruit uit Nederland voorzien van Milieukeur.

PLUS zet continu grote stappen in het verduurzamen van het assortiment. “We maken het de consument graag gemakkelijk om gezondere en duurzamere keuzes te maken voor een lekkere maaltijd, aldus Eric Leebeek, commercieel directeur van PLUS. “Samen met onze leveranciers en vaste telers zorgen we ervoor dat de beste, verse producten zo snel mogelijk in de winkels liggen. En elke dag zetten we samen met onze keten stappen voor meer duurzaamheid. Het volgens Milieukeur certificeren van onze groente en fruit van Nederlandse bodem is een belangrijke stap voorwaarts. Ook internationaal worden de mogelijkheden verkend.”

Vers gesneden groente: makkelijk én verantwoord
De consument wil graag gezond en makkelijk eten. Gesneden groente zijn populair. Wel zo fijn als deze lekker én verantwoord zijn. Daarom voldoen onder andere vers gesneden groente zoals andijvie, champignons, prei, rucola, veldsla en wortelen bij PLUS aan de eisen van Milieukeur. Frank Hessing, directeur van Hessing: “Wij voeren al geruime tijd een actief beleid om onze telers te certificeren volgens Milieukeur. Wij zijn blij met PLUS als partner. Samen zetten we ons in om de verdere verduurzaming van groente en fruit uit Nederland en daarbuiten te versnellen.”

Over Milieukeur (on the way to PlanetProof)
Milieukeur heeft een brede benadering van duurzaamheid. Milieu is het belangrijkste aandachtspunt. Er wordt zuinig omgegaan met water en energie, en de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen worden verminderd. Daarnaast is er aandacht voor dierenwelzijn, biodiversiteit, natuur en landschap en arbeidsomstandigheden.

Elke dag zetten we samen met onze keten stappen voor meer duurzaamheid
Terug naar overzicht