Nieuws & Persberichten

Fleurop bloemist Alpina haalt Gouden certificaat Barometer Duurzame Bloemist

Alpina, Kneuterdijk, Den HaagBloemisterij Alpina heeft 2 oktober het Gouden certificaat Barometer Duurzame Bloemist ontvangen voor haar twee vestigingen in Den Haag. Dit certificaat toont aan dat minimaal 50% van de inkoop duurzaam en de bedrijfsvoering verantwoord is. Het behalen van dit certificaat was mede mogelijk door de nieuwe Barometer-tool van Fleurop.

Alpina over de certificering
Diane Born-Versluis, aankomend eigenaresse van Alpina, vertelt: “Door het invullen van de tool ontdekten we dat we al duurzamer werkten dan gedacht. Ons team zag het meteen als uitdaging om de punten op de i te zetten. Dat is ons in drie maanden gelukt en met het Gouden certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist als resultaat!”

Wat is de Barometer?
Alpina, Frederik Hendriklaan, Den HaagHet doel van de Barometer Duurzame Bloemist is bijdragen aan de verduurzaming van bloemisten. Bloemisten krijgen het certificaat als hun inkoop en bedrijfsvoering voldoet aan diverse eisen. Het niveau waarop zij voldoen bepaalt of zij het certificaat brons, zilver of goud krijgen.
Het certificatiesysteem voor de Barometer wordt beheerd door SMK. Het kwam tot stand in samenwerking met milieuorganisatie, koepelorganisaties, NGO’s, branchespecifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

Samenwerking Fleurop en SMK
SMK streeft naar verduurzaming van verschillende branches en beheert hiervoor diverse certificatieschema’s, waaronder de Barometer Duurzame Bloemist. Jeroen de Zwart: “Dit certificaat bestaat al langere tijd. Elf Fleurop bloemisten in Nederland zijn dan ook al gecertificeerd, maar wij willen bloemisten stimuleren en ondersteunen waar het gaat om duurzaamheid. De tool die we samenwerking met SMK opzetten, maakt de bloemisten snel duidelijk waar zij staan en op welke punten zijn hun bedrijfsvoering kunnen verduurzamen om in aanmerking te komen voor certificering.”

Meer info

Ons team zag de Barometer meteen als uitdaging om de punten op de i te zetten
Terug naar overzicht