Nieuws & Persberichten

Bloemist Florifère: “Milieuvriendelijk werken is voor steeds meer bedrijven een voorwaarde"

“Wij vinden de certificering met de Barometer Duurzame Bloemist van toegevoegde waarde voor ons bedrijf”, stelt Miranda Maat van Florifère in Maassluis. “Milieuvriendelijk werken is voor steeds meer bedrijven een voorwaarde. In onze klantenkring hebben we containeroverslagbedrijven en hotels, en ook onze particuliere klanten vinden duurzaamheid steeds belangrijker. Dat was voor ons een reden om op te gaan voor het certificaat.”

Maat koos bewust voor het bronzen niveau, “omdat we van tevoren wisten dat we niet aan de norm voor zilver konden voldoen qua inkoop. Soms moeten we op verzoek van een klant een bepaald soort plant of bloem kopen die geen MPS-A keurmerk heeft. Het aanbod MPS-A wordt steeds groter, dus misschien kan ik in de toekomst wél voldoen aan zilver, want we zaten er al tegenaan.”

Maat vond het niet bijzonder ingewikkeld om aan de norm voor brons te voldoen. “In de winkel stoken we niet veel, want dat is niet goed voor de bloemen. Het energieverbruik is dus sowieso aan de lage kant. We zijn overgestapt op groene stroom, de lampen zijn vervangen door spaarlampen en LED en we gebruiken alleen nog maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.”

Certificering is van toegevoegde waarde voor ons bedrijf
Terug naar overzicht