Informatie voor keurmerkhouders

Informatie voor keurmerkhouders

Om internationale toepassing van het keurmerk Milieukeur voor plantaardige producten (aardappelen, groente, fruit, bloembollen, bomen, bloemen en planten, etc.) mogelijk te maken, introduceert SMK een nieuwe naam: on the way to PlanetProof. Deze nieuwe naam is beschikbaar voor keurmerkhouders die met hun producten voldoen aan de eisen van Milieukeur. Ook handelsbedrijven en retailers kunnen voor gebruik van PlanetProof worden gecertificeerd.

De nieuwe naam voor Milieukeur maakt duidelijk dat verduurzaming een continu proces is van verbetering met als eindbestemming een productiewijze die in balans is met onze leefomgeving.

Export

SMK verwacht dat met name Nederlandse boeren en tuinders die duurzamer produceren en exporteren, belangstelling zullen hebben voor het gebruik van de nieuwe naam. Circa 80% van de Nederlandse productie van aardappelen, groenten, fruit, sier- en boomteelt wordt in het buitenland verkocht. Met PlanetProof kunnen exporterende boeren, telers en handelshuizen een extra waarde toevoegen.

Informatie

PlanetProof is een andere naam voor Milieukeur, en beide namen blijven vooralsnog naast elkaar bestaan. Het nieuwe keurmerk is toepasbaar voor alle keurmerkhouders Milieukeur Plantaardige producten. Daar is een aantal voorwaarden aan verbonden:

Bestaande keurmerkhouders kunnen bij hun certificatie instelling een audit aanvragen voor PlanetProof. De Aanvullende besluiten Algemene Voorwaarden Milieukeur zijn van toepassing.